En Joan i l'Emma de can Pau Bernadó

L'Emma va estudiar arquitectura tècnica especialitat bioconstrucció i un màster en desenvolupament sostenible i enginyeria ambiental.  En els darrers anys s'ha bolcat cap a l'auto-coneixement a través de diferents disciplines. Practica regularment ioga, danses africanes i està començant a tocar l'acordió.

 

En Joan és llicenciat en ciències ambientals i compagina les tasques de masoveria amb l'ensenyança de biologia i geologia en escoles públiques de secundària. Fa uns anys va aprenent molt mica en mica a tocar el flabiol i el tamborí.

 

Els nostres camins es creuen l'any 2006 al bell mig de la Breda de la plaça d'Arenys de Munt. Allí, i a ritmes de Salseta del Poble Sec comença una coneixença que perdura fins a dia d'avui. Pocs mesos més tard l'atzar ens ofereix la possibilitat de viure com a masovers a Can Pau Bernadó i així, durant la festivitat dels tres tombs de l'any 2007 passem a formar part de la història d'aquesta masia d'orígen incert (s.XVIII-XIX aprox). Des d'aleshores, som la parella de masovers de Can Pau Bernadó. Hem après a conviure en la diferència, el respecte i la tolerància, la sinceritat, la resiliència i sobretot l'amor l'estima i l'amistat. L'entorn privilegiat de què gaudim entre els rials de les Albes i d'en Pasqual, ens fa sentir vius i arrelats a aquest racó de món que ens ha tocat de viure, gaudir, treballar cuidar i estimar. Des d'un primer moment ens sentim els responsables d'aquest racó de món i mica en mica anem coneixent les seves singularitats i virtuts.

 

Paral-lelament a aquest arrelament, sempre hem sentit la necessitat de compartir amb amics, coneguts i familiars tot aquest entorn i així l'any 2010 creem l'associació Pensa en vi que té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni natural, històric i cultural fomentant-ne l'estima per tal de promoure un retrobament entre les persones i el medi que ens envolta aprenent a treure'n profit de forma sostenible i potenciant el desenvolupament econòmic local prenent com a eixos vertebradors la vinya i el vi.

 

Finalment l'any 2012 després d'anys sembrant mongeta del ganxet, calçots i horta, decidim centrar-nos únicament en la vinya i activem el Celler Talcomraja.

 

Per motius de legislació no hem pogut replantar la vinya de Can Pau Bernadó fins l'any 2016 i la vinya de la Plana de Can Sala fins aquest 2017, les quals treballem i cuidem més dues hectàrees de vinya desde fa anys, una a Mataró (Sant Martí de Mata) i l'altre a Sant Cebrià (Can Vallfogona).