10 dies per a Desvetllar la vinya!

AQUEST NADAL APOSTEM PER "PRODUCTES KM0" PRODUCTE LOCAL I BONÍSSIM!

Arriba el Nadal i també els àpats familiars, amb amics… El Nadal és una festa eminentment gastronòmica que maridem tot sovint amb vins i caves.  Però, d’on vénen aquests aliments i vins? Quants quilòmetres recorren abans d’arribar al nostre plat? Com han estat elaborats tots aquests?Els aliments quilomètrics s'han convertit en part de la nostra alimentació quotidiana. Menjar i beure carregat d'injustícia amb les persones, els animals i el medi ambient. 

"Un informe d’Amics de la Terra assenyala que la mitjana de quilòmetres que fa un aliment del camp a la taula és de més de cinc mil, amb l’impacte mediambiental consegüent. El més paradoxal de tot plegat és que una part important els podem trobar produïts, també, en l’àmbit local. Per què, aleshores, els consumim d’indrets tan remots? Els salaris baixos, la persecució sindical, la legislació mediambiental flexible en nombrosos països del sud que dóna beneficis molt importants a les grans empreses del sector en són la resposta. Que aquest model generi gasos d’efecte hivernacle, explotació laboral i aliments de baixa qualitat, sembla que no importa. Ni durant l'any, ni per Nadal." Esther Vivas (periodista i activista socioambiental).


Per això el Celler Talcomraja, fa la proposta de passar un Nadal amb producte de qualitat, ecològic i de Km0, producte de proximitat, fruit de molt d'esforç i dedicació. Enriquir les nostres terres, la nostra taula, el nostre paladar i la nostra salut, amb la nostra singularitat, com a casa. Perquè menjar i beure també és un acte polític i un acte vers la preocupació imminent al canvi climàtic. Reduir la petjada de carboni és cuidar de nosaltres i dels nostres fills. És ser conscient. És estimar-nos més a nosaltres mateixos i als altres. És respectar el medi ambient i la vida de tots. 


http://vkm.is/desvetllemlavinya


Escribir comentario

Comentarios: 0