Nova ampolla de Rial Blanc. Més sostenible!

US AGRADA EL NOU FORMAT DE RIAL BLANC?

 

 

Es tracta d'ampolles reutilitzades de cava. Talcomraja hem volgut col·laborar a tancar el cicle de vida de les ampolles i ho hem fet amb el vi escumós rosat que estem acabant de fer i també canviant el format de les ampolles de Rial Blanc, vi criança 2014. La empresa que fa el procés de recollida, neteja, tractament i venta d'aquestes ampolles és Labore, Sant Sadurní d'Anoia, amb la que hem col·laborat. 

 

Què aconseguim? Que les ampolles siguin reutilitzades sense que hagin de passar pel procés de reciclatge de vidre.

 

Beneficis ambientals i econòmics:

 

"Una ampolla de cava es pot reutilitzar al voltant de fins a 15 vegades, amb un estalvi energètic del 95% del que significaria el seu reciclatge.". www.bcn.cat

 

L'avantatge ambiental és evident, ja que fondre el vidre és un procés molt car energéticament, i per tant reduïm l'impacte que tindria la petjada de carboni de l'envàs, considerablement, tot tancant el seu cicle de vida. Per a nosaltres, productors de vi, també hi ha l'avantatge que és un envàs més econòmic. 

 

"Com a exemple, fer servir una ampolla de vidre retornable permet estalviar l'energia necessària per fer funciona un ordinador portàtil durant deu hores o un de sobretaula durant 5 hores." www.bcn.cat

A Arenys de Mar ja fa anys l'Agrupament Escolta Flos i Calcat fa una recollida d'ampolles de cava, un cop acomiadades les Festes de Nadal. La finalitat d’aquesta recollida és reutilitzar-les. Es fa només d’ampolles de cava ja que és l’únic tipus d’ampolla que es reutilitza sencera. Aquest any 2015-2016 tampoc hi han faltat. Són sempre enviades a Sant Sadurní d'Anoia, a l'empresa on les hem comprat.

Escribir comentario

Comentarios: 0