IV TAST DE VI I PAISATGE

Aquest any també ple de moments màgics...

S’acosta el quart tast de vi i paisatge i cada any són més les persones que s’han anat apropant als nostres tastos. A pocs dies d’aquest quart tast, mentre desbrossem, convoquem als artistes que ens acompanyaran, fem recompte de copes, arreglem els camins, endrecem l’era i preparem ampolles, ho fem compaginant les tasques a la vinya i al celler, doncs no podem parar de fer els tractaments que necessita la vinya així com despuntar tots aquells sarments que sobren, seguim cavant els ceps i al celler seguim embotellant, etiquetant,  lacrant i acondicionant els espais...I si queda temps encara anem a voltar per a oferir els nostres vins a aquelles persones que quan compren valoren per damunt de tot la qualitat i el projecte personal que hi ha darrere els nostres productes.

 El nostre projecte és el de retornar a casa nostra  les vinyes que van desaparèixer. I no purament per sentimentalisme, sinó perquè entenem que a través de la vinya podem promoure valors com l’ecologisme, el cooperativisme, l’autogestió, la coneixença del patrimoni natural... Entenem la vinya com una aula d’aprenentatge, un tallafocs, un element biodiversificador, un motor per a l’economia local, un espai de meditació i relax, un espai on arrelar i sentir-se connectat a la vida i la terra que ens envolta.

 

El nostre tast de vi i paisatge pretén transmetre aquesta manera de percebre el món. Al llarg del tast beurem 6 o 7 vins molt diferents però sobretot ens beurem la pedregada del dia de sant Pere de 2014, els ceps  heretges de Can Pau, la marinada i les furgades de senglar, Les primeres collites de Sant Cebrià, l’experimentació en vins naturals, i ens beurem i veurem la vinya recent plantada fruit del projecte de desvetllem la vinya. Beurem custòdia agrària, beurem molts esforços, solidaritat, amor i llibertat, la llibertat dels qui malgrat no ser propietaris de res, de cap terra ni vinya ni tan sols casa ens sentim moralment propietaris dels racons de món que hem decidit cuidar amb tota la nostra estima i ho sentim així perquè també nosaltres ens sentim part d’aquests indrets. No som hereus de grans terratinents ni de fortunes milionàries, els nostres vins no parlen de "condes" ni de marquesos, no són noms personals, tampoc som la continuïtat de cinquenes o desenes generacions. Els nostres vins som nosaltres, tu i jo, som remences del segle XXI, els nostres llinatges són els de tothom qui té un pare, mare, avi o àvia que algun dia anys enllà van viure les veremes del Maresme. 

 

Avui som nosaltres mateixes descalces damunt la terra que treballem amb les nostres mans, som Talcomraja i el dia 28 ens beurem el vi de la gent que creu en un món millor.

 

Gràcies a tots.  Joan i Emma. Del Celler Talcomraja.

Resum fotogràfic de moments del III Tast de vi i paisatge de fa un any. 

Aquest any, amb el IV Tast de vi i paisatge, ens esperen noves sorpreses!!!


Escribir comentario

Comentarios: 0