Des de la Cooperativa agrària l’aranyó fem una crida a la ciutadania a potenciar

el consum de productes de proximitat.

Davant la situació actual, molts productors i productores hem vist escapçats bona part dels nostres canals de distribució sobretot pel que fa a la clausura de mercats ambulants i dins el món de la restauració. El sector primari de sempre ha estat un sector molt vulnerable exposat a les inclemències del temps, a polítiques de gestió nefastes i a l’abús de les grans cadenes de distribució i tractats comercials amb d’altres països que enfonsen preus i desgasten i precaritzen el sector especialment els petits productors.

 

La situació actual posa de manifest que disposar d’un bon sector primari que garanteixi el subministrament directe i la no dependència de l’exterior és bàsic en situacions com la que vivim. I per tot això fem una crida a la ciutadania a prendre consciència de la importància de defensar i potenciar un sector primari fort i que ens proveeixi de productes de qualitat en moments de crisi i sempre. Demanem que tothom prengui consciència de tot plegat a l’hora d’anar a comprar i prioritzi el petit productor, el comerç local per tal de defensar el territori, l’economia i el benestar social.

 

És moment de ser responsables i assumir que el daltabaix social que vivim i que vindrà a continuació tan sols el sobrepassarem si procurem dinamitzar l’entorn en què vivim.

 

Cuideu-vos, cuidem-nos, ens en sortirem.

 

Cooperativa agrària l’Aranyó.

 

7 d’abril de 2020.