La vinya de Mata (Mataró)

Aquesta vinya de merlot i una mica de syrah està situada als peus de l'hermita de Sant Martí de Mata i pertany a la finca de Can Flaquer. A tres-cents metres d'alçada i a una distància de  Exposada als quatre vents aquesta vinya fou plantada fa quinze anys. Actualment no es llaura i pràcticament no s'ha abonat mai des de la seva plantació. Aquest fet proporciona que la productivitat dels ceps sigui molt escassa oferint raïm de gran qualitat. La vinya de Mata és molt coneguda pels esportistes Mataronins i de Sant Andreu de Llavaneres ja que cada dia centenars de persones pasejen entre els ceps i els boscos del voltant gaudint d'unes vistes excepcionals de la nostra mar, de la ciutat de Mataró o el castell de Burriac així com la serra del Corredor. Si us hi apropeu, és molt recomanable fer la passejada que baixa des del fondo de Can Flaquer fins a l'entrada de Mataró a la riera de Sant Simó. Gaudireu d'un paisatge purament Maresmenc d'excepcional bellesa.


La Vallalta, la vinya de Sant Cebrià

Aquesta vinya pertany a la finca de Can Vallfogona. Situada dins el terme de Sant Cebrià de Vallalta, aquesta vinya de merlot i cabernet formada per quatre bancals amb una diferència de més de 100 metres d'alçada entre el més baix i el de dalt de tot. La Vallalta és una petita vall que forma part de la conca de la riera de Sant Pol situada entre el Montnegre i els seus contraforts. Aquest indret ofereix un microclima molt més humit i frondós que la resta de la comarca. Les feixes baixes vora la riera són les més vulnerables, però les més altes des d'on també es pot veure la mar, reben un bon aireig i insolació.


La vinya de Can Pau Bernadó

La vinya que ens proveeix a casa, és xica, està composada per quatre micro parcel-les. Les varietats d'aquesta vinya són cabernet, garnatxa, ulldellebre i directe (varietat més antiga i proscrita).

 

L'any 2016 amb el canvi de normativa de replantació de vinyes junt amb la incorporació per fí  del municipi d'Arenys de Munt a la DO Alella, després d'anys batallant-ho, podem replantar nova vinya. I ho fem a través del micromecenatge Desvetllem la vinya. Amb la qual plantem una hectàrea de la varietat ulldellebre. 

 

Si us hi passegeu a primera hora del matí o amb les últimes llums del dia gaudireu de la majestuosa presència d'un grup de cabirols que fa ja molts anys viuen entre la vinya i el bosc de Can Pau.


La vinya de la Plana de Can Sala de Dalt

Plantada la primavera d'aquest any 2017, 2ha i mitja, en una ubicació magnífica i majestuosa com és la Plana de Can Sala de Dalt. Les varietats que hi em plantat són Pansa Blanca i Monastrell (Mataró).